SITTARD
tel. 046-4586677

Wedstrijdverslag DVO-SVME

Afgelopen zondag stond speelronde 3 op het programma en ontving DVO, SVME uit Eijsden op het Frans Erkens complex.
DVO trad aan met de nieuwe thuisshirts en was vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. Net zoals vorige week begon DVO het eerste half uur erg sterk. De voorhoede spelers konden erg makkelijk tussen de linies komen en van daaruit het spel verdelen. Dit resulteerde in een paar goede kansen aan DVO-zijde. Na 25 minuten zet de opstomende Renst met een geweldige solo Finn vrij voor de keeper, die helaas de rust voor het doel mist en de bal op de buitenkant van de paal schiet. Nog geen 5 minuten later was daar het eerste echte wapenfeit van SVME. Via een bal van de zijkant werd DVO genoodzaakt om aan de handrem te trekken en een vrije trap weg te geven op de rand van de 16. Vervolgens werd deze vrije trap vakkundig in het linker zij-netje gelegd en kwam SVME op een 0-1 voorsprong. Dit gaf SVME moed en SVME leek iets beter in de wedstrijd te komen.
Op slag van rust werd het zelfs 0-2 voor de bezoekers uit Eijsden. De linksbuiten van SVME dribbelde naar binnen en zijn schot dwarrelt via een rare deflectie over keeper Noah heen. Ondanks het prima vertoonde spel ging DVO met een 0-2 achterstand de rust in en wist het dat het de tweede helft niks te verliezen had.

De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. DVO ging vol in de aanval en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Uiteindelijk viel deze aansluitingstreffer ook na een goede actie van Yarno die de tegenstander het bos in stuurde door een panna te maken en de bal vervolgens hard bij de tweede paal voor te geven. Jesse was het eindstation van deze actie: 1-2. Dit gaf DVO geloof dat het de wedstrijd nog kon omdraaien.
t spel vertoonde zich na de 1-2 vrijwel alleen op de helft van SVME, dat alleen op adem kon komen door de bal naar voren te schieten zodra ze de bal hadden. Tegen het einde van de wedstrijd liepen de gemoederen af en toe hoog op. Kay werd naar de spits verplaatst en DVO voerde de druk op SVME verder op. DVO kreeg enkele grote kansen om langszij te komen en eventueel over SVME heen te gaan. Dit gebeurde echter niet.
De Franse keeper van SVME stond zijn mannetje en wist op miraculeuze wijze een volley van Wesley via de onderkant van de lat te keren met een geweldige reflex. Na 94 minuten was het volgens de scheidsrechter genoeg geweest en floot hij af met een stand van 1-2 op het scoreboard.

Waar DVO op 9 punten had kunnen staan staat het maar op 3 punten. Gezien het spelbeeld een zeer onterechte nederlaag voor de rood witte, maar genoeg positieve dingen om mee te nemen evenals verbeterpunten. Nu 2 weken rust om te herstellen,na te lopen waar het beter kan en hard te trainen om daarna volle bak tegen promovendus SVH’39 te knallen waar 3 punten noodzakelijk zijn om zicht te blijven houden op de top. Anem boys!!

Volgende wedstrijd: Zondag 30 oktober 2022 DVO-SVH’39 om 14.30. Tot dan!