Introductie VCP - DVO

Introductie VCP

Sinds kort heeft DVO de beschikking over een Vertrouwens Contact Persoon.

Bianca Hermans-Houben is bereid gevonden om deze taak op zich te nemen.

Bianca (47) is eigenaar van Kinderopvang Eigenwijs, met vestigingen in Sittard en Landgraaf. Ze staat al enige jaren met grote regelmaat langs onze velden omdat haar zoon Rens bij een team van DVO voetbalt.
Via Will Lebens, onlangs toegetreden tot het bestuur, kwam de vraag bij haar terecht of ze er iets voor voelde om DVO als vertrouwenspersoon te gaan ondersteunen. Het antwoord was positief.
,,Kinderen moeten zich veilig voelen, ze moeten lekker zichzelf kunnen zijn. Als iets daarbij in de weg staat, wil ik hen helpen. Ze kunnen hun verhaal kwijt en dan gaan we samen naar een oplossing zoeken.”
Bianca benadrukt dat alle leden van DVO – kinderen en volwassenen - naar haar toe kunnen stappen, mochten ze daar behoefte aan hebben. Maar in eerste instantie richt ze zich op de jeugd. ,,Kinderen kunnen niet altijd zomaar hun stem laten horen. Dan is het fijn als er iemand is met wie ze in vertrouwen iets kunnen bespreken.”
Ze vindt het van groot belang dat ook DVO nu een Vertrouwens Contact Persoon ter beschikking heeft. Zeker in een tijd waarin grensoverschrijdend gedrag een actueel thema is. ,,Steeds meer bedrijven en sportclubs hebben een vertrouwenspersoon. Het is superbelangrijk om dat goed te regelen.”

Leden binnen DVO die contact met Bianca willen zoeken, kunnen dat per mail doen: vertrouwenspersoondvo@gmail.com.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!