Ittervoorterweg 51
6017BX
THORN
tel. 0475-561223

Onze rood-witte leeuwen reisden af naar FC Maasgouw. Veel velden, veel wedstrijden, een dj, een volle kantine en een
gezellige sfeer heerstte er op het sportpark.
Na voor velen een weerzien van 2 oude bekenden in de vorm van Ruud Hendriks en René Eijer, het trainersduo van FC Maasgouw,
start DVO sterk aan de wedstrijd. Het eerste half uur spelen onze jongens een goeie wedstrijd.
Het niveau van de overwinning tegen Scharn wordt op meerdere momenten aangetikt.  Constant wordt de vrije man gevonden
en wordt er goed onder de druk van Maasgouw uitgevoetbald.
Bravour, lef, inzicht en spelvreugde straalt ervan af en resulteert ook snel in de 0-1 gemaakt door Yarno Leunissen.
Daarna knokt Maasgouw zich steeds verder terug in de wedstrijd.  Door erg opportunistisch te spelen en het winnen van
tweede ballen probeert Maasgouw, echter tot kansen heeft dit niet geleid voor de thuisploeg.
Vlak voor rust komt Maasgouw toch tot 1-1 door een fout bij het wegwerken van de bal. Onverwachts, ja. Verdient? Wellicht.

In de tweede helft blijft hetzelfde spelbeeld.  DVO wil voetballen, maar het lukt echter vandaag niet.
DVO krijgt veel schoppen en overtredingen mee, echter durft de scheidsrechter van de dag vaker geen overtreding te geven
en bij een “doodschop” geen gele kaart te trekken. Dit verklaart het slechte spelbeeld van onze jongens natuurlijk niet.
Na overmaat van ramp komt Maasgouw in de tweede helft tot een kans die ze nog benutten ook. Daarna probeert DVO met
doorschuiven nog iets te forceren, maar tevergeefs. Het zat er vandaag gewoon niet in, het wilde niet en het lukte niet.
Door het niet altijd even consequent ingrijpen van de scheidsrechter komt DVO niet ongeschonden uit de strijd.

Conclusie:
Het was gewoon zo’n K** wedstrijd. Die heb je soms ertussen zitten. Snel terug naar de tekentafel en de
scherpte terugvinden.  De “grote” wedstrijden zoals tegen Scharn zijn niet de wedstrijden die leiden naar een (periode)kampioenschap
of nacompetitie, de echte winnaars slepen ook die slechte potten over de streep.
Volgende week zondag wordt het weer op de juiste manier opgepakt en blijven de 3 punten in Sittard!

Volgende wedstrijd: Zondag 9 oktober 2022 DVO-SVME om 14.30 uur. Tot daar!