DVO was letterlijk en figuurlijk op zoek naar eerherstel tegen het hooggeplaatste Laar.
Na de wanprestatie en het collectieve falen van vorige week tegen Hoensbroek volgende een stevige trainingsweek waarin ook genoeg gesproken is geworden.
DVO starte aangepast aan deze wedstrijd vanuit een 1-4-4-2 formatie.
De trainersstaf was duidelijk op zoek naar wat zekerheden achterin en op t middenveld, vandaar de switch.
De wedstrijd begon en DVO stond verdedigend goed, misschien nog een beetje onwennig maar gaf verdedigend niets weg! Zelf kwam men er vaker goed uit.  Zoals in minuut 6 na een counter waarin de bal op de 16 meter terecht komt bij Kris Franken en die bedenkt zich geen moment en haalt verwoestend uit 1-0.
Laar gaat niet bij de pakken neerzitten en toont dat het over een goed voetballende ploeg beschikt.  Het zet DVO vast op eigen helft, zonder ook maar echte kansen te creëren. De 1-1 valt dan ook compleet uit de lucht, verdedigend falen achterin wordt afgestraft en uit het niets staat het 1-1.
Daarna ontstaat een eerste helft waarin Laar beter voetbalt en DVO op de counter loert.
DVO verspeeld de bal op t middenveld en de 2e bal wordt door een middenvelder van Laar meteen diep gestuurd, keeper Kevin Janssen komt uit zijn doel en gaat voor de bal, de Laar spits duikelt over Kevin Janssens handen heen.  Iedereeen ziet dat dit een duik is die bij het schoonspringen zeker als cijfer een 8 verdiend.  Helaas ziet de zwak fluitende scheidsrechter hier een strafschop in.
Kevin Janssen stopt deze maar de rebound wordt alsnog verwerkt tot doelpunt 1-2.
DVO moet nu de verdedigende stelling verlaten en gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker.
Op slag van rust krijgt DVO een vrije trap op 20 meter, Liam Starmans gaat achter de bal staan en krult de bal heerlijk over de muur heen, onderkant lat maar de bal is zeker 15 tot 20 cm over de lijn geweest, dus doelpunt maar helaas ziet ook de scheidsrechter dit niet. De rebound komt bij libero en aanvoerder Aaron Warlich die schiet de bal op wederom de lat, de bal die daaruit voortkomt landt bij Kris Franken die wederom meteen uithaalt en ook hier de lat treft, de rebound daaruit wordt bij Aaron Warlich gedropt en hij schiet jammerlijk naast. Het blijft wonder boven wonder 1-2
DVO gaat de rust in met de gedachten dat er veel meer inzit. Men komt naar buiten met de opdracht om hoger te gaan staan en dat vanuit een 1-4-3-3.  DVO start met veel druk maar geeft ook veel ruimte weg achter de laatste linie. Laar creëert meteen een 100% kans maar keeper Kevin Janssen redt bekwaam. DVO zet Laar vast en dit resulteert in de gelijkmaker van de goedspelende Tom Schmeits 2-2.
DVO krijgt wederom een vrije trap van een 30 meter en wederom staat Liam Starmans achter de bal en hier ook wederom treft hij de paal. Is het zo'n dag??? Er ontstaat een open wedstrijd waarin de kansen continu keren. DVO heeft de overhand maar Laar scoort de 2-3 slecht uitverdedigen staat hierbij voorop.
DVO gaat wisselen en brengt Vincent Patelski voor Jules Wenmeekers en wisselt routinier Aaron Warlich voor Jelle Quix.  Dit betaalt zich eigenlijk meteen uit.  Vanuit de aftrap wordt Vincent Patelski bediend en hij wordt gestuit via een overtreding, vrije trap vanaf de zijkant, toch Liam Starmans achter de bal staat, 3 maal is scheepsrecht (volgens Tom Gruisen) en dat klopt in deze zijn strakke vrije trap beland tussen de palen en achter de doelman : 3-3.
De wedstrijd gaat heen en weer, de ploeg die het nu het meeste wil kan deze pot omzetten tot winst. DVO wil het meer, dat blijkt na afloop.
Minuut 80 beland de bal bij Vincent Patelski die zoekt Tom Schmeits en spelen een 1-2 combinatie waar veel trainingsarbeid aan vooraf gaat, en hij komt oog in oog met de keeper van Laar te staan en rond koelbloedig af 4-3. DVO moet nu overleven, Laar gooit alles op de aanval en er volgen nog wat hachelijke momenten maar DVO houdt stand en wint deze enerverende pot en pakt 3 uiterst belangrijke punten.
Hetgeen wat DVO ook toekomt in deze heerlijke wedstrijd.  Het collectief mag hier geroemd worden.
Iedereen heeft geen 100% maar 200% gegeven en uiterst geconcentreerd en met volledige overgave gespeeld.
Op naar wederom een goede trainingsweek en onze pot naar het altijd lastige GSV 28